Fysiotherapeuten

Functies

Fysio- en bekkenbodemtherapeut

Aanwezig

Ma, Di, Wo, Vr ochtend

Over mij

 

Ik ben in 1989 afgestudeerd aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie en sinds 1991 werkzaam bij Fysiotherapiepraktijk Transvaal. Na een aantal cursussen te hebben gevolgd in de manuele therapie volgens het Maitland Concept sinds 1997 heb ik daarna vooral bij- en nascholing gevolgd met betrekking tot het functioneren van de bekkenbodem en het begeleiden van zwangeren. Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap is een regelmatig voorkomende klacht die extra aandacht verdient van daarvoor opgeleide fysiotherapeuten. Daarnaast kunnen ook niet-zwangeren, mannen en kinderen problemen ondervinden van het niet goed functioneren van de bekkenbodem.

De interesse in de begeleiding van zwangeren heeft geleid tot een samenwerkingsverband met verloskundige praktijk Ella (www.ella-verloskundigen.nl) en kraamzorg bureau Wereldwonder. Voor de kraamverzorgenden van Wereldwonder verzorg ik sinds een paar jaar een bij- en nascholingscursus op het gebeid van bekken- en bekkenbodemklachten bij kraamvrouwen.

Tevens heb ik aan het Upledger Instituut cursussen gevolgd voor craniosacrale therapie. De ontspannings- technieken kunnen in overleg met de patiënt een aanvulling zijn op de reguliere fysiotherapeutische behandeling.

Doorverwijzing vindt plaats door huisartsen, gynaecologen, urologen en verloskundigen.

In de praktijk kunnen patiënten intern doorverwezen worden voor extra begeleiding op het gebied van de bekkenbodem. Andersom verwijs ik regelmatig door naar collega Jan Hortensius voor extra aandacht in de opbouw van stabilisatietraining.