###GOOGLEMAPS###

Keizersnede

Wanneer je baby middels een keizersnede geboren wordt, vraagt het lichamelijke herstel meer tijd en extra aandacht ten opzichte van een ‘normale’ bevalling. Verschillende structuren zoals banden en spieren zijn op rek gebracht om de baby via de buik geboren te laten worden, waardoor de besturing van het lichaam extra verstoord is.

De eerste zes weken zijn nodig om hiervan te herstellen. In deze periode mag je nog niet (te zwaar) tillen of andere zware lichamelijke activiteiten uitvoeren, zoals bepaalde huishoudelijke taken en sporten.

Met adequaat spiergebruik en een goede ademhaling geef je het lichaam ondersteuning bij het dagelijkse bewegen en verzorging van de baby. Regulatie van buikdruk zorgt dat het litteken van de operatie (in- en uitwendig) de mogelijkheid krijgt om goed te helen.
Een goede balans tussen rust en activiteiten is van belang om je lijf optimaal te laten herstellen, zodat je weer op je oude niveau kan gaan functioneren.

Wij begeleiden je graag in het vormgeven van deze balans en het gebruiken van je lichaam tijdens en na je zwangerschap. Afhankelijk van je vraag of klacht kan dit middels één of meerdere consulten.
Indien geïndiceerd komen we ook bij patiënten aan huis.

Mocht je afvragen of je begeleiding nodig hebt, neem dan gerust contact op met de praktijk en vraag naar Herma Mulder, Rianne Eversteijn of Jessie Spruit.

Via onze secretaresse kan uiteraard ook direct een afspraak worden gemaakt. Het eerste consult is een intake met veel informatie, hiervoor nemen we ruim de tijd. Vergoeding is beschikbaar vanuit de aanvullende verzekering.

 

 

 

 

 

What do you want to do ?
New mail